IK Hephata fick äntligen spela sin första träningsmatch i år efter tre tidigare träningsmatcher blev inställda.
Hephata mötte IF Söderhöjden Wasa som flyttade upp till division 5 i år och de har hunnit med två träningsmatcher innan så de är lite före oss i försäsongen.
Träningsmatchen spelades på den iskalla Farsta IP, det är alltid -10 grader kallare där än någon annanstans!

De som fick startade var Sid Ali, Adam, Miska, Gesly - Alex, Romel - Antony, Tim, Florin.
5 viktiga spelare, Amadeus, Ali, Oliver, Nabil och Zaid, saknades på grund av skador.
Veteranen Christian var bortrest så han var inte tillgänglig och inte kunde göra comeback.

Daniel var lite extra nervös, han skulle ersätta vår kanske viktigaste spelare, Igor Sapega.
Det är inte en lätt uppgift för Daniel som är i grunden en futsalmålvakt.
Men Cibrael tycker att han gjorde en väldig bra match, han var orädd, reflexsnabb och stark på närskott.
Han behöver bara samla på erfarenheter säger Cibrael.

Nu till matchen, man såg direkt att IF Söderhöjden Wasa har flera tekniskt skickliga spelare som har spelat på högre nivåer. De hade mycket bollen och rullade runt mest på deras halvplan, när de kom in i vår halvplan då vann vi bollen flera gånger och kunde skapa flera kontringslägen som borde ha resultarerat minst ett par mål.

Men tyvärr gjorde Söderhöjden 1-0 i första halvlek när Alex försökte dribbla med bollen på mittplanen och han tappade den då kontrade Söderhöjden in 1-0. Därefter skapade vi mängder av chanser men vi kunde inte sätta dit bollen i målet. Första halvleken slutade 1-0 till Söderhöjden, lite orättvist.

I andra halvlek var det ungefär samma matchbild som i första halvlek, vi skapade flera chanser och till slut letade Romels långskott sig upp till bortre krysset.

Sen på slutet av andra halvlek gjorde Cibrael flera byten då sjönk kvalitet på Hephata och Söderhöjden började pressa oss hårt och var nära att göra 2-1 men Hephata höll sig undan och domaren blåste av matchen.
Slutresultat blev 1-1 och Romel gjorde Hephatas första mål i år, förhoppningsvis blir det inte hans sista i år!

Cibrael var nöjd med flera saker även om matchtempo och tajmning hos spelarna saknades.
Spelarna försökte söka passningsalternativ istället för slå crossbollar. Man blev inte stressade när de försökte pressa oss högt. Fler vågade sig på distansskott, vi behöver göra fler distansskott i år.
Flera spelare och målvakten Daniel utmärkte sig men det var roligt att se hur Kaleab vågade ta för sig på planen.
Han spelade väldigt klok, han behöver bara vänja sig vid lite högre tempo och mer fysiskt fotboll.
Men Cibrael varnar att vi har mycket kvar att jobba med innan säsongen startar i april.

Eftersom det är bara 3 veckor kvar till premiär och vi har ställt in 2 träningsmatcher så har vi ordnat en extra träningsmatch nu på fredag den 15 mars i Enskede IP Plan 3 kl 19:45.
Vi måste verkligen skruva vårt tempo minst en nivå upp innan premiärmatchen därför är den extra träningsmatchen välkomnande säger Cibrael.